Orvos válaszol

Kedves Látogatónk!

Az alábbiakban amolyan “Az Orvos Válaszol” rovattal szeretnénk szolgálni. Reméljük, hasznos lesz a már megjelent válaszok átböngészése. Amennyiben nem találja az Önt érdeklő problémát, ne habozzon feltenni kérdését a lenti űrlap segítségével.

Kérdések - Válaszok

Metformin
Kérdés: (Mária vargáné Csiri, január 8, 2024)

Üdvözlöm, Több éve Metformin 1000 mg szedek,2. tip diabéteszes Éh:9.1cukor .Gyógyszer bevétele után 7.5. Sajnos azt érzem hogy az izmaim a karomban, és lábamban gyengülnek, húzza a görcs.Most át állították Sitaglipinre+Metforminra ez az érzés rosszabbodott.Az arcom és a végtagjaim a gyógyszer-bevétele után kevés idővel jég hideg lesz.És nagyon gyenge leszek. ,.Okozhatja ezt a gyógyszer, az izomzatomban és a prifériás rendszerben. Köszönöm válaszát.
Válasz: (Dr. Szabó Léna, január 8, 2024)

Tisztelt Érdeklődő!
Az izomgyengeség nem ismert mellékhatása a metformin-nak. Izomgörcsöt elsősorban laktátacidózissal együtt okozhat. Ezirányban kérjen vizsgálatot kezelőorvosától. Az izomgyengeség esetleg a diabétesz okozta idegbántalom következménye lehet. Javasoljuk, hogy keressen fel egy neurológust és végezzenek vizsgálatokat neuropathia irányába.

Legfrissebb kérdések

Csípő röntgen
Tisztelt Doktornő/Úr!Édesanyám aki 68 éves csípőfájdalom miatt csináltatott röntgent melynek a következő az eredménye:A két csípőizületi rész harmadával csökkent.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
Átmeneti izomgyengeség
Tisztelt Doktornő, 47 éves nő vagyok, Syntroxine, Concor cor, Controloc és Merckformin a gyógyszereim. Nyakamban és derekamnál elváltozások miatt gyógytornára járok a reumatológus javaslatára.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
Metformin
Üdvözlöm, Több éve Metformin 1000 mg szedek,2. tip diabéteszes Éh:9.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
LGMD9
Szép napot kivánok! Érdeklödni szeretnék nekem LGMD9 van és hatásos e lenne izomnővelő készitmény használni.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
SBMA
Kedves Dr nő!A férjem 10 éve beteg és 2 éve lett diagnosztizálva SBMA -val.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.

Tegye fel kérdését