Orvos válaszol

Kedves Látogatónk!

Az alábbiakban amolyan “Az Orvos Válaszol” rovattal szeretnénk szolgálni. Reméljük, hasznos lesz a már megjelent válaszok átböngészése. Amennyiben nem találja az Önt érdeklő problémát, ne habozzon feltenni kérdését a lenti űrlap segítségével.

Kérdések - Válaszok

Duchenne kontra Calcort II.
Kérdés: (szeszk anita, április 10, 2011)

Kedves doktorno.Az en kisfiam dmp ben szenved 14éves,9 és fél éves koraban eset le a labarol, olvastam az uj gyogyszerol a calcort izomtomeg novelorol,de olvastam,hogy akik jarnak azoknal hatasos,ez igaz?és akkor mit kezgyenek azok akik már nem járnak?tud e olyan rehabilitácios kozpontot ajánlani ami Debrecenben van és jo?vagy barmilyen uj gyogyszert amit kiprobálhatunk vagy bármit ezzel kapcsolatban ami a hasznunkra valhat egy kicsit is.Hozzá kell tegyem o már eléggé elvan deformálodva a lábfeje, a gerince es a térdét sem tudja kinyujtani.Várom válaszát,tanácsét elore is nagyon koszonom egy kétségbe eset ée reményvesztet anyuka.Koszonom a rámszánt idejét.
Válasz: (dr. Molnár Mária Judit, április 5, 2011)

Kedves Asszonyom!

A deflazacort kezelést addig érdemes adni, amig a Duchennes kisfiúk lábon vannak, ha kerekesszékbe kerülnek leépítjük azt. Magyarországon egy másik corticosteroid készítményt, a methyprdenisolont használunk és nem deflazacortot, ennek sincs tapasztalatom szerint több mellékhatása.

Rehabilitációs Központ a DEOEC mellett az Országos Orvosi Rehabilitációs intézetben is elérhető az izombetegek számára. Általában elég hosszú a várólista.
Én azt javaslom, hogy használják ki a Házi Betegápoló Szolgálat gyógytornász szolgáltatásait (jelenleg évi 2x14 alkalom sajnos csak OEP finanszírozott). Itt lehetősége van Önnek is, mint édesanyának nizonyos gyakorlatok elsajátítására és azt azokon a napokon, amikor nincs gyógytornász lehet gyakorolni. A kontraktúrák megelőzése rendkivül fontos, igy a nyujtás egy nagyon fontos feladat. Gondozó neurológusával - rehabilitációs szakorvosával ezeket meg tudja beszélni.

Legfrissebb kérdések

Csípő röntgen
Tisztelt Doktornő/Úr!Édesanyám aki 68 éves csípőfájdalom miatt csináltatott röntgent melynek a következő az eredménye:A két csípőizületi rész harmadával csökkent.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
Átmeneti izomgyengeség
Tisztelt Doktornő, 47 éves nő vagyok, Syntroxine, Concor cor, Controloc és Merckformin a gyógyszereim. Nyakamban és derekamnál elváltozások miatt gyógytornára járok a reumatológus javaslatára.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
Metformin
Üdvözlöm, Több éve Metformin 1000 mg szedek,2. tip diabéteszes Éh:9.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
LGMD9
Szép napot kivánok! Érdeklödni szeretnék nekem LGMD9 van és hatásos e lenne izomnővelő készitmény használni.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
SBMA
Kedves Dr nő!A férjem 10 éve beteg és 2 éve lett diagnosztizálva SBMA -val.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.

Tegye fel kérdését