Orvos válaszol

Kedves Látogatónk!

Az alábbiakban amolyan “Az Orvos Válaszol” rovattal szeretnénk szolgálni. Reméljük, hasznos lesz a már megjelent válaszok átböngészése. Amennyiben nem találja az Önt érdeklő problémát, ne habozzon feltenni kérdését a lenti űrlap segítségével.

Kérdések - Válaszok

Ioncsatorna betegség
Kérdés: (sanyi24, január 2, 2011)

Üdvözlöm! Én 27 éves vagyok és Hypokalaemiás periodikus paralyisben szenvedek gyerekkorom óta. Szeretnék többet megtudni a betegségemről, új kutatások stb. Illetve szeretnék találni egy szakorvost aki foglalkozna velem. Üdvözlettel: Sanyi Budapest.
Válasz: (dr. Molnár Mária Judit, január 6, 2011)

Kedves Sándor!

A hypokalemiás periodikus paralysis az ioncsatornák genetikailag meghatározott betegsége (natrium vagy calcium csatornában van a hiba). Nagyobb mennyiségű szénhydrat, só, alkohol, fizikai aktivitás, epinephrin hatóanyagú gyógyszerek provokálhatják a gyengeséget. Bővebben az alábbi linken olvashat a betegségről: http://simulconsult.com/resources/hypopp.html

A gondozását készséggel vállaljuk a Semmelweis Egyetem Ritka Neurológiai Betegségek Ambulanciáján (vagy Bereznai Benjamin Dr vagy az én rendelésemen). időpontot a 2100330/51190 telefonon egyeztethet

Üdvözlettel

Molnár Mária Judit

Legfrissebb kérdések

Csípő röntgen
Tisztelt Doktornő/Úr!Édesanyám aki 68 éves csípőfájdalom miatt csináltatott röntgent melynek a következő az eredménye:A két csípőizületi rész harmadával csökkent.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
Átmeneti izomgyengeség
Tisztelt Doktornő, 47 éves nő vagyok, Syntroxine, Concor cor, Controloc és Merckformin a gyógyszereim. Nyakamban és derekamnál elváltozások miatt gyógytornára járok a reumatológus javaslatára.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
Metformin
Üdvözlöm, Több éve Metformin 1000 mg szedek,2. tip diabéteszes Éh:9.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
LGMD9
Szép napot kivánok! Érdeklödni szeretnék nekem LGMD9 van és hatásos e lenne izomnővelő készitmény használni.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
SBMA
Kedves Dr nő!A férjem 10 éve beteg és 2 éve lett diagnosztizálva SBMA -val.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.

Tegye fel kérdését