Orvos válaszol

Kedves Látogatónk!

Az alábbiakban amolyan “Az Orvos Válaszol” rovattal szeretnénk szolgálni. Reméljük, hasznos lesz a már megjelent válaszok átböngészése. Amennyiben nem találja az Önt érdeklő problémát, ne habozzon feltenni kérdését a lenti űrlap segítségével.

Kérdések - Válaszok

Mestinon gyógyszer
Kérdés: (Mévi, január 3, 2011)

Érdeklődni szeretnék, hogy izombetegségben (bármilyenben) valakinél kipróbálták-e a Mestinon nevű gyógyszert? Ha igen, akkor milyen eredményt tudtak elérni? Volt-e mellékhatása? És mennyit volt a napi dózis?
Myastheniában tudom, hogy hatásos a gyógyszer, esetleg valakinek próbálták-e myopátiára, vagy bármi egyéb más neurológiai betegségre.
Üdv, Mévi
Válasz: (dr. Molnár Mária Judit, január 3, 2011)

A Mestinon a myasthenia garvisban alkalmazott gyógyszer, myopathiában, izomdystrophiában, azaz más izombetegségben nem várható tőle pozitív hatás.
Szoktak még Mestinont adni néha urológiai indikációban is, ha nehezen indul a vizelet, illetve bizonyos nyelészavarokban lehet még jótékony hatása.

Üdvözlettel
MMJ

Legfrissebb kérdések

Csípő röntgen
Tisztelt Doktornő/Úr!Édesanyám aki 68 éves csípőfájdalom miatt csináltatott röntgent melynek a következő az eredménye:A két csípőizületi rész harmadával csökkent.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
Átmeneti izomgyengeség
Tisztelt Doktornő, 47 éves nő vagyok, Syntroxine, Concor cor, Controloc és Merckformin a gyógyszereim. Nyakamban és derekamnál elváltozások miatt gyógytornára járok a reumatológus javaslatára.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
Metformin
Üdvözlöm, Több éve Metformin 1000 mg szedek,2. tip diabéteszes Éh:9.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
LGMD9
Szép napot kivánok! Érdeklödni szeretnék nekem LGMD9 van és hatásos e lenne izomnővelő készitmény használni.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.
SBMA
Kedves Dr nő!A férjem 10 éve beteg és 2 éve lett diagnosztizálva SBMA -val.
A válasz megtekintéséhez klikkeljen a címsorra.

Tegye fel kérdését