Krónikus fáradtság – tippek, trükkök

12 olyan hétköznapi termék és tipp, amely segít a krónikus fáradtság legyőzésében

A krónikus fáradtság számos krónikus és mentális betegség velejárója, és nem összetévesztendő a krónikus fáradtság szindrómával (myalgic encephalomyelitis), melynek más tünetei vannak. A több alvás sem nyújt segítséget, a fáradtság mentálisan és fizikailag is jelentkezik.

A napok átvészelése olyan, mintha nedves cementben kellene gázolni. Még a gondolkodást is, nemcsak a mozgást, vagy a cselekvést akadályozza. Bár gyógyszer nincs ellene, néhány krónikus fáradtságban szenvedő ember tapasztalatai alapján az alábbi termékek és praktikák segíthetnek. Bár ezek nem mágikus csodaszerek, reményeink szerint egy kicsivel energikusabbak és fókuszáltabbak lesznek.

1. Zöld tea

A zöld tea tartalmaz némi koffeint és energialöketeket adhat, ha sokszor, kis dózisban fogyasztjuk

2. Nyújtás/mozgás

A nyújtás növelheti a vér áramlását. Az alábbi honlapon olyan gyakorlatok vannak, amelyeket kerekesszékben ülők is elvégezhetnek.   (simple exercises you can do in a wheelchair or sitting down)

3. Rágógumi

A rágógumizás mozgásban tartja az izmokat és segít az ébren maradásban. A mentás rágógumi frissít is. A koffein, az elég gyulladáscsökkentő szer és a rágógumi hármasa életmentő egyesek szerint.

4. Nagyalakú naptár

A fáradtság csökkenti a koncentrációt . Egy naptár segít emlékezni a fontos tennivalókra.

5. Friss levegő

Ezt nehéz überelni. Kint lenni a szabadban a kedélyállapotot is javítja. Aki mozgásában olyan korlátozott, hogy nem tudja a házat elhagyni, érdemes egy levegőtisztítót beszereznie.

6. Kék fény blokkoló szemüveg

Ezek a szemüvegek arra valók, hogy a telefon, table ill. komputer általkibocsátott kék fényt blokkolják, ugyanis ez a fény fej és szempanaszokat okozhat. A kék fény blokkolása az alvásban is segít.

7. Jéghideg víz

Idd, vagy fröcsköld az arcodra. Tartsd termoszban magad mellett.

8. Megfelelő dönthető fotel, ami támasztja a hátat és a nyakat

Ha az ágyban nem tudsz kényelmesen pihenni, egy ilyen fotelben tudsz napközben is szundítani.

9. Himalája sólámpa

Ha melegszik, a himalája sólámpa egy meleg, rózsaszín fényt bocsát ki, amely segít ellazulni, megnyugodni, ha nem tudsz elaludni.

10. Memóriahabos párna

Egy jó párna kritikus az alvás szempontjából.

11. Nuun hidratáló tabletta

Ezeket a tablettákat hozzá lehet adni egy pohár vízhez a hidratáció és az elektrolitháztartás javítására. Felfrissítenek és energizálnak. Némelyikben koffein is van.

12. Illóolajok

Nemcsak illatosak, de számos egészségügyi hatásuk is van. Energizálnak a citrusolajok, menta, gyógynövények és fűszeres olajok. Kevés borsmentaolaj csepp a csuklóra, vagy akár az orr alá stimulál.

2018. március 30.